Creșterea speranței de viață și a calității acesteia reprezintă noua frontieră în cercetarea medicală, iar la Conferința Longevity „Progrese recente în managementul îmbătrânirii” vom avea ocazia să aflăm despre cele mai noi teorii și cercetări în acest domeniu.
Evenimentul organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va avea loc pe 29 martie, de la ora 15.00 și va reuni medici și specialiști de top, cercetători în domeniul longevității care vor discuta despre cele mai bune strategii pentru o îmbătrânire activă și sănătoasă. Printre subiectele dezbătute se numără și mecanismele îmbătrânirii creierului și dacă există intervenții care pot încetini acest proces.
„Totuși, ce ne definește nouă speranța de viață? Care este secretul? Oare o fi doar genetica? Doar stilul de viață? Care este implicația epigeneticii? Se pare totuși că noi avem diferite contexte în care ne dezvoltăm și creștem și asta ne impactează atât longevitatea cât și calitatea vieții. Modificările modulate atât de stilul de viață, cât și de backgroundul genetic, sunt foarte sensibil legate de procesul de îmbătrânire și pot să fie un biomarker al calității îmbătrânirii.” (Dr. Emanuela Mercore Huțanu, Președinte al Societății Române de Medicina Stilului de Viață, la una dintre edițiile anterioare ale conferinței)
La nivel mondial, longevitatea și extinderea duratei de viață sunt principalele ținte ale știintei, 2021-2030 fiind declarat, de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă.
Evenimentul are loc online. Participarea la conferință este GRATUITĂ.
Se acordă certificat de participare.
Pentru înscriere, completați formularul de mai jos 👇
FORMULAR DE ÎNSCRIERE: