Alimentația se află în continuă schimbare. Tot mai multe persoane sunt preocupate de ceea ce consumă, iar potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, populația lumii va ajunge la 9,7 miliarde în 2050, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă vom avea sau nu suficientă hrană și în viitor. În acest scop, cercetarea științifică din domeniul alimentar devine un domeniu extrem de dinamic, iar cercetătorii sunt nevoiți să găsească soluții care să răspundă acestor provocări.
Pentru a susține acest demers, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și-a asumat, prin programul, Inovaliment, identificarea unor soluții viabile privind alimentele viitorului. Ca parte a acestui program, Senatul Științific organizează în acest an a III-a ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar, ”INOVALIMENT”.
Prof. Dr. Dilistan Shipman, Director al Școlii de Știinte Aplicate, Bahcesehir University, Turcia, Profesor de Gastronomie în cadrul Bahçeşehir University și Decan al Școlii de Științe Aplicate din cadrul aceleași universități. Având o expertiză în managementul alimentar și o teză de doctorat în arta vinului, Prof. Dr. Dilistan a predat cursuri de cultură și gastronomie. În cadrul Ediției 2022, Inovaliment, Prof. Dr. Dilistan Shipman va susține prezentarea “Innovative Solutions in Gastronomy and Culinary Arts.
Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj, Inclus în top 2% oameni de știință din lume, Membru în Academia Europae și Distins cu medalii de aur la Salonul de Inventică de la Geneva. Pasionat de gastronomie, de chimia dintre alimente, Prof. Dan Vodnar predă studenților cursul de „Gastronomie Moleculară”, o premieră în curricula universitară. În cadrul Ediției 2022 a Inovaliment, acesta va susține prezentarea „Rolul probioticelor în sănătatea nutrițională: probiotice, ca nutribiotice!”
Prof. Dr. Mircea Oroian, Decan al Facultății de Inginerie Alimentară, Suceava. A fost inclus în Top 2% cercetători din întreaga lume realizat de către prestigioasa editură din domeniul tehnic Elsevier și va prezenta în cadrul ediției 2022, Inovaliment tema: “Utilizarea surselor alternative de proteine în industria alimentară”.
Prof. Dr. Nicoleta Stănciuc, Decan al Facultății de Știinta și Ingineria Alimentelor, Galați. Expertiza doamnei profesor Stanciuc în cercetarea alimentara se concentrează pe valorificarea produselor şi subproduselor rezultate în urma prelucrării fructelor şi legumelor, cât și pe obținerea unor ingrediente cu aspecte pozitive asupra sănătăţii. În cadrul Ediției 2022, Inovaliment Prof. Dr. Nicoleta Stănciuc va prezenta tema: “Potențialul de transfer tehnologic al cercetării inovative în industria alimentară și biotehnologii la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați”.
Pentru înscrieri vă rugăm să completați formularul de mai jos: