Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o nouă ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar ”INOVALIMENT”.
Ca și la edițiile anterioare, participarea este gratuită.
Înscrierile au loc până pe 10 noiembrie 2022, pe www.inovaliment.ro, la secțiunea înregistrare proiect.
”Anunțăm lansarea celei de-a III-a ediții a Târgului de Invenții și Inovatii INOVALIMENT. Cercetarea alimentară este un domeniu actual și de importanță maximă deoarece nutriția este corelată direct cu sănătatea și cresterea longevității”, a declarat Lăcrămioara Frăseinanu, Manager de Proiect Senatul Științific.
În bătălia pentru Marele Premiu INOVALIMENT din acest an, cercetătorii trebuie să vină cu soluții viabile pentru rezolvarea problemelor legate de alimentația modernă.
Tema editiei din acest an îi provoacă pe cercetători înscriși la Inovaliment să propună ”Soluții inovatoare la provocarea mondiala de transformare a sistemului alimentar”.
“Se estimează că în 2050 planeta va fi supraaglomerată, așadar e nevoie de o transformare a sistemului alimentar actual către un sistem alimentar durabil, sigur și care asigură accesul la o alimentație sănătoasă, produsă de o planetă sănătoasă. Cercetarea alimentară românească se înscrie în această direcție, motiv pentru care, prin acest târg, ne dorim să oferim o platformă de promovare a activității specialiștilor nostri și nu numai“, a declarat Lăcrămioara Frăseinanu, Manager de Proiect Senatul Științific.
Inovația și sustenabilitatea rescriu deja viitorul industriei alimentare, la nivel global. Începând din 2020, INOVALIMENT reunește sute de specialiști, la singurul târg dedicat cercetării și inovării din domeniul alimentar din România.
INOVALIMENT se adresează tuturor cercetătorilor și specialiștilor din industria alimentară, atât cei din mediul universitar, cât și cei care lucrează în cadrul institutelor și stațiunilor de cercetare din România, dar și din alte țări.
În cadrul târgului sunt acceptate lucrările brevetate sau în curs de brevetare, indiferent dacă acestea au fost prezentate sau nu și în cadrul altor expoziții, cu excepția brevetelor pentru care s-a realizat transferul tehnologic.
Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Facultatea de Stiințele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunarea de Jos, Galați, Facultatea de Stiința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.