Cercetătorii și inventatorii din întreaga lume se pregătesc pentru o nouă ediție a celui mai mare salon de invenții din Europa de Est, EUROINVENT. Evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediție și va avea loc în format hibrid, în perioada 26-28 mai.
Și în acest an, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va oferi Marele Premiu Științific EUROINVENT, în valoare de 10.000 de lei. Acesta va fi oferit unui proiect de cercetare din domeniul gerontologiei și longevității.
”Deceniul 2021-2030 a fost declarat, de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă, longevitate și creșterea speranței de viață. De aceea, în ultimii ani, gerontologia a devenit ținta comunității științifice din întreaga lume. Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu se alătură acestui demers și va oferi Marele Premiu Științific EUROINVENT 2022 unui proiect din domeniul gerontologiei și longevității”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific.
Salonul Internațional de Inventică EUROINVENT de la Iași este considerat, de către specialiști, cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Acesta este organizat anual de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Forumul Inventatorilor Români și Europe Direct din Iași, sub egida IFIA, WIIPA și sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
De peste șase ani, Marele Premiu Științific EUROINVENT, în valoare de 10.000 de lei, este oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partenerul educațional al acestui eveniment. Senatul Științific a premiat lucrări științifice și brevete din domeniul medical, cu un grad ridicat de inovație și potențial de transfer tehnologic.
La această ediție, scopul concursului inițiat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în cadrul Euroinvent, îl reprezintă identificarea și susținerea unei idei inovatoare din domeniul gerontologiei, longevității, biologiei moleculare și bioingineriei medicale. Proiectul urmărește încurajarea cercetării și inovării din domeniul longevității, care ar putea contribui la creșterea speranței de viață și încetinirea procesului de îmbătrânire.