De-a lungul timpului alimentația a suferit schimbări importante, iar astăzi ne confruntăm cu o adevărată dilemă în ceea ce privește alegerea unei diete adecvate. Resursele limitate, poluarea, creșterea populației si incidența bolilor metabolice au adus în analiză transformarea sistemului alimentar si dietele viitorului. Cercetători și specialiști în domeniul nutriției și alimentației au analizat această temă, în cadrul Conferinței ”Dilema alimentației moderne: veganism sau nutriție care include și proteina animală?”, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin Senatul Științific.
Tot mai mulți oameni aleg să adopte un stil de viață sănătos, aleg să renunțe la carne și să consume mai multe produse de origine vegetală. Studii recente au demonstrat că o alimentație vegană poate să aducă multe beneficii pentru sănătate. Veganii au un risc mai scăzut cu 75% de tensiune arterială, cu 67% de diabet de tip 2 și cu 20% de a dezvolta cancer și obezitate.
Pe lângă faptul că dieta vegană aduce beneficii asupra sănătății, ea are efecte pozitive și asupra mediului înconjurător, fiind bazată de resurse alimentare regenerabile.
Cu numeroasele beneficii pe care le are alimentația vegană, nu e de mirare că tot mai mulți oameni îmbrățișează acest stil de viață! Însă sunt și specialiști care recomandă o dietă echilibrată, care să includă și proteina animală, dar în cantități reduse față de ponderea de fructe și legume consumate.
“Ce vom mânca în viitor?” este întrebarea care preocupă societatea actuală. Cercetarea științifică încearcă să găsească noi alimente funcționale care să răspundă noilor nevoi alimentare, în condițiile suprapopulării planetei.
Conferința poate fi urmărită integral pe canalul nostru e youtube.
GALERIE FOTO: