În perioada 23-27 noiembrie, în cadrul Târgului Internațional de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT”, vor avea loc o serie de conferințe tematice, cu valoare științifică ridicată, susținute de experți din România, dar și din afara țării, precum și sesiuni științifice despre lucrările înscrise susținute de aplicanți.
Tematica acestor conferințe științifice va avea ca subiect principal alimentația și interferențele acesteia cu diferite domenii: medicină, nutrigenetică, sustenabilitate și politici de conservare a mediului, tehnologii industriale.
23 noiembrie 2020 – Nutrigenomica, o nouă abordare a medicinei de precizie
Speaker: Dr. Marius Geantă, fondator al Centrului pentru Medicină Inovativă, Co-Președinte al Școlii Europene de Medicină Personalizată
Speaker: Dr. Mihai Niculescu, genetician, fondator al Institutului Advanced NutriGenomics LLC SUA
Speaker: Dr. Simona Carniciu, Doctor în Științe Medicale și Medic Specialist în diabet, nutriție și boli metabolice
24 noiembrie – Alimentele sustenabile și obiective de dezvoltare durabilă
Speaker: Ing. Dr. Nastasia Belc, Director General al Institutului de Bioresurse Alimentare Bucureşti, Conf. Univ. USAMV Bucureşti.
Speaker: László Borbély, Consilier de Stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României.
25 noiembrie – Tehnologii inovative în procesarea alimentelor
Speaker: Nicoleta Stănciuc, Prodecan al Facultății de Știinta și Ingineria Alimentelor, Galați
Speaker: Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj.
26 Noiembrie – Perspective în cercetarea românească
Speaker: Prof. Andrei Sandu, Forumul Inventatorilor Români.
Speaker: Lăcrămioara Frăsineanu, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
27 Noiembrie – Festivitate de închidere
Acordarea diplomelor de participare și a medaliilor – ora 12:00
Înscrierea la conferințele INOVALIMENTA se realizează prin completarea formularului de mai jos: