Cu un concept unic și o abordare nouă s-a lansat ieri, în ultima zi a Salonului Auto București, Programul ”Generația noastră”, o platformă dedicată tinerilor români din țară, dar și din afara granițelor. Platforma ”Generația noastră” își propune să încurajeze implicarea, reprezentarea și susținerea tinerilor, vizând în principal identificarea și promovarea de oportunități pentru dezvoltarea personală și de grup a acestora, punând accentul pe educație, voluntariat, antreprenoriat, cultură, sport și implicare civică. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
La evenimentul de lansarea a proiectului au participat tineri inventatori români din domeniul auto, care propun soluții pentru un viitor românesc al acestei industrii, ingineri, fondatorii platformei, dar și profesori și tineri din școlile bucureștene.
”Faptul că Fundația Dan Voiculescu aduce tineri care pot sa facă ceva și pe care poate să îi identifice făcând ceva și îi pune în situația să ducă mai departe o idee, să o pună în practică, să ajungă cu ea în piață, să îi convingă pe alții, mi se pare un lucru demn de remarcat, demn de apreciat”, Prof. Univ. Dr. Ionuț Purica
Prima acțiune a programului ”Generația noastră” a avut loc într-un cadru special, o lume a mobilității la prezent și viitor – Salonul Auto București și în prezența tinerilor inventatori români din domeniul auto, invitați să dezbată o temă de actualitate ”Viitorul automobilelor electrice”.
Câțiva experți în domeniul energiei au vorbit la conferinţă despre mobilitatea electrică, despre transformarea foarte rapidă a industriei auto. Ținând cont de progresul tehnologic și de inventivitatea omului, viitorul stă sub semnul adoptării pe scară largă a unor noi idei și instrumente care odată erau considerate a fi de domeniul viitorului îndepartat.
”Pentru următorii 5, 10 ani mașina electrică este viitorul, sunt din ce în ce mai econome, mai performante ca și distanța și, în același timp, putem să protejăm și planeta”, a declarat Ionuț Budisteanu, inventator.
”Ma uit la costurile generale ale construcției unui autoturism electric și deocamdată sunt enorme, dacă faci o balanță energetică și echivalezi în bani, ar trebuie sa arunci proiectul cu totul. Sunt sigur că tehnologiile se vor schimba și toată evoluția acestei piețe, producția se va schimba, în termenii aceștia văd un viitor pentru automobilul electric”, a declarat Paul Gabor, inginer și jurnalist.
”Pe măsură ce crește numărul de automobile electrice, hibride, în momentul acesta suntem la 3, 7% din vânzări, să dezvoltăm și sectorul de generare de energie, din surse nepoluante, vorbesc de hidro, de nuclear, eoliene… care sa poată să asigure energia de încărcarea a bateriilor”, a mai declarat Prof. Univ. Dr. Ionuț Purica.
Având mai multe direcții de activitate, Platforma ”Generația noastră” își dorește să mărească numărul tinerilor în structurile de conducere, să-i implice în procesul de luare a deciziilor, să le formeze spiritul civic, promovând voluntariatul și buna informare. Platforma își propune, de asemenea, să promoveze exemple de succes ale unor tineri deștepți și creativi sau ale unor organizații de tineri, care pot deveni modele de bune practici.
”Platforma inițiată de Fundația Dan Voiculescu este un pas către viitor, pentru că sunt foarte mulți tineri în România care au idei, vor să învețe, vor să muncească, să creeze proiecte”, a declarat tânărul inventator Ionuț Budișteanu.