Într-o lume în care dezvoltarea, prosperitatea unei ţări nu mai depind doar de accesul la resurse, esenţial de altfel, dar din ce în ce mai mult de accesul la tehnologie, de cercetare, de progresul ştiinţific, România şi-a îngăduit, vreme bună, să risipească ceea ce reprezintă, făra doar şi poate, cea mai de preţ bogăţie a sa: inteligenţa.

Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a reprezentat şi reprezintă demersul cu care ne-am simţit datori pentru a schimba, fie şi cu puţin, ceva din realitatea aceasta. Am încercat să oferim inginerilor, cercetătorilor, inventatorilor români puţin din sprijinul care le lipsea, nu doar aplauze simbolice şi platitudini retorice. A fost un prim pas, iar acum suntem gata să-i facem pe următorii. Împreună cu importanţi parteneri, reprezentând fie instituţii ale statului, fie lumea afacerilor, încercăm să dăm acestui important proiect al nostru o nouă dimensiune, un nou ritm.

Având alături, în Senatul Știinţific al FDVDR, personalităţi remarcabile ale ştiinţei şi cercetării româneşti, ne dorim să oferim inventatorilor şi cercetătorilor români acel sprijin care le lipseşte, care îi poate face să rămână aici, iar rodul muncii lor să fie parte a ceea ce numim dezvoltarea României.