Progrese promițătoare în domeniul tehnologiilor imagistice

Posted | 0 comments

Noi tehnici imagistice permit explorarea funcționării creierului într-un mod mult mai detaliat și în acțiune, deschizând calea pentru o mai bună înțelegere a tulburărilor neurologice și pentru noi tratamente, potrivit prezentărilor făcute joi la o conferință științifică din Boston, relatează vineri France Presse.

Cercetările și inovațiile a trei oameni de știință americani sunt printre ultimele progrese în neurologie, realizate ca parte a inițiativei cu privire la creier lansată în 2013 de fostul președinte Barack Obama.

Aceasta promite o abordare multidisciplinară, cu un buget de 434 milioane de dolari în 2017, a cărei ambiție este de a descoperi misterele acestui organ și de a-i trata patologiile, cum ar fi Alzheimer, Parkinson sau schizofrenia.

Una dintre aceste tehnologii imagistice în trei dimensiuni (“Scape”), pe cale de a fi comercializată, permite observarea structurilor cerebrale la nivel microscopic.

Astfel, potrivit experimentelor descrise la conferința anuală a Asociației Americane pentru Progresul Științei (AAAS), este posibil să se observe în mod individual toți neuronii din creierul unei drosofile în timp ce insecta este în zbor, caută hrană sau este cuprinsă de frică, a spus dr. Elizabeth Hillman, profesor de inginerie biomedicală la Universitatea Columbia din New York, care a inventat această tehnologie.

sursa: agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *